Dyrepasserhold - torsdag

Alder: Deltagere fra 9-14 år
Max deltagere: 10
Min deltagere: 4
Start: den 11. januar 2024
Dag: torsdag
Tid: kl.16:30 - 18:00
Sted: Rytterstuen, Toftegaard, Langstrupvej 10, Fredensborg.

Antal gange:
Fortløbende , holder fri alle helligdage og ferieperioder ifølge Fredensborg kommunes skoleferieplan.
Tilmelding:
Holdansvarlig: Steen Holm
mail:
Instruktører: Jette Søgaard,
samt 4H instruktører og gæstelærer
Program:

Formål: at lære børn og unge at omgås dyr på en ansvarlig måde og i overensstemmelse med dyrenes naturlige adfærd.

De fleste børn elsker dyr og vil så gerne kæle og hygge med dem. Det kræver dog, at man lærer noget om, hvordan dyret har behov for at blive håndteret, for at begge parter synes det er hyggeligt. Vi arbejder derfor ud fra dyrenes behov og adfærd, for at give den bedst mulige oplevelse. Er det så en god oplevelse for kaninen at få sele på eller fastholde en høne på skøddet, så den kan blive kælet? Ja, det kan det sagtens være, men hvis dyret ikke er med på legen og bliver bange, så duer det selvfølgelig ikke og der må arbejdes på forholdet mellem menneske og dyr på en anden måde. Vi må jo erkende, at vi ikke kan have dyrene helt på deres egne betingelser, men vi kan gøre vores bedste, for at dyrene har det så godt og trygt som muligt ud fra betingelser vi kan tilbyde. Det betyder, at der tages hensyn til det enkelte dyr, der skal lære at blive tam og blive håndteret roligt og sikkert. Derfor går vi først og fremmest op i dyrenes tarv, så vi kan lære deltagerne i dyreklubben, at det ikke blot er deres egne behov, men i høj grad også dyrenes behov, der skal tilgodeses. Denne læring for deltagerne giver ansvarsfølelse, udvikling af empati og omsorg. Ved at omgås dyr, lærer deltagerne at aflæse deres adfærd- Den viden kan være med til at styrke børns evner til at danne relationer.

Vi holder til i en stald på Toftegaard ridecenter, Langstrupvej 10, Fredensborg. Vi har ponyer, geder, kaniner, marsvin, høns og kat. Du må kun komme indenfor det angivne tidsrum.

Hvad kan man lave på 4H-dyrepasserhold
Først og fremmest passer vi dyrene.
Høns kan blive vældig tamme, hvis du kæler med dem. Vores søde høns, æder gerne en kiks af din hånd, eller du kan træne dem i tricks, fx hoppe rundt på kasser, du har sat op. Vidste du at en høne har så god en hukommelse, at du kan lære den at tage flere forhindringer i en bestemt rækkefølge?
Ponyerne skal selvfølgelig strigles og have renset hove. De kan ind imellem give rideture, men der er afhængig af hvor mange voksne vi er, for der skal altid være en voksen med uanset hvor meget rideerfaring du har i forvejen.
Kaninerne skal aktiveres. Det kan ske ved at gå tur i sele, træne kaninhop, sætte dem i løbegårde og vi laver forskelligt legetøj til dem. Afhængig af sæson henter vi urter i naturen og laver også selv sunde godbidder til dem.
Marsvinene kan, i modsætning til kaniner .”snakke” og kurrer sødt, når du kæler med dem. Man kan også træne marsvin (med tålmodighed) til at gå igennem tunneler, gå over og under små forhindringer m.v. Det er sjovt at lave forhindringer og udfordringer med tomme toiletruller m.v.!
Gederne kan være lidt frække, men de vil meget gerne spise af din hånd og de bider ikke. Er de i humør til det, er de også gode til at springe på vores børnehop!
Afhængig af interesse og behov kan vi tage bestemte emner op og lære fx lære om anatomi, fodring, dyreadfærd og meget mere. Et sikkerhedskursus, hvor vi lærer hvordan man begår sig i en stald med forskellige dyr, er dog obligatorisk som start-up.
Bliver du kold eller træt i stalden, er der også mulighed for at trække sig tilbage i rytterstuen for fx at tegne , læse, høre musik eller måske har du optaget og vil redigere en lille film på din telefon om en af dyrene,

Det er en forudsætning for deltagelse, at dit barn kan begå sig i en stald med store og små dyr uden råben, skrig og løb.

Daglig leder af tilbuddet er pædagog og cand. pæd. Jette Søgaard. Desuden vil andre faggrupper blive inddraget bla dyrepasser, hestemanager, rideinstruktør og fysioterapeut.

Holdpris:

Pris: opkrævning sker automatisk månedsvis forud således:
jan=270kr, feb=360kr, mar=270kr, apr=360kr, maj=360kr, jun=360kr, aug=270kr, sep=360kr, okt=360kr, nov=360kr, dec=270kr.

evt. afmelding af holddeltagelse kan foretages med 1 måneds varsel ved mail til formand@soholm.dk

Fredensborg kommune har ordninger som støtter aktivitetsdeltagelse økonomisk.
Er Fritidspas+ en mulighed for dit barn.

Opdateret den 1.1.2024